Amen - Haanappel, Bernardo Gaspar (Revista Eclesiástica Brasileira, 1961)
Nas atas da santa Mártir Anastásia, cuja multissecular comemoração na segunda Missa do Natal “propter Stationem”, mesmo agora depois do novo Código das Rubricas, continua prescrita, topamos com o seguinte colóquio entre a Mártir e o pontífice (pagão) do Capitólio, Ulpião, que a apostrofa assim: “Sciebam fore ut similem Christi mortem tu quoque stulta digeres”. E prosseguem as atas: “Illa autem cum eo quod dictum erat, laetitiam accepisset, “Amen, Amen, fiat mihi”, inquit, “Christe, mi Sponse et Rex”. Pontifex autem interrogavit protinus: “Quid sibi vult illud Amen?” Martyr vero: “Sed tu non es”, inquit, “dignus, qui hoc discas”...